Uitlezing met radio - Algemeen

Gewijzigd op Thu, 04 May 2023 om 03:18 PM

De opname van de meterstanden gebeurt op afstand.

1. De meters zijn uitgerust met een radio module.
  2. Een datalogger (productnaam: memonic®doos), geïnstalleerd in de gemeenschappelijke delen, leest alle meterstanden via radiosignalen uit. Klik hier voor meer informatie betreft deze radiosignalen. Elke week worden de tellers 1 keer uitgelezen.
  3. De datalogger stuurt vervolgens de meterstanden door naar het kantoor van ista België d.m.v. een SIM-kaart.
  4. De verbruiksgegevens van de tellers worden bij ons opgeslagen en vormen vervolgens ook de basis voor de afrekening.
  5. De syndicus heeft toegang tot het actueel energieverbruik via de beveiligde webportaal van ista
    Gebruikershandleiding E+W Analyzer Webportaal

→ 85% van de WATER en VERWARMING meters van ista gebeurt via uitlezing op afstand.