Lijst waarschuwingen

Gewijzigd op Fri, 08 Jul 2022 om 02:13 PM

INHOUDSTAFEL

Waarschuwingen:

1. Geen verbruik voor deze meter:

Op deze meter is er geen verbruik vastgesteld gedurende minimum de laatste 3 maanden.

Deze waarschuwing kan duiden op blokkade van de meter. ista zal hiervoor een interventie inplannen om de meter te controleren. Indien deze effectief geblokkeerd is zullen wij het nodige doen om de meter te vervangen.

Indien onze energy managers, na analyse van het verbruik in het pand, vaststellen dat we hiervoor geen interventie moeten inplannen, zal deze waarschuwing afgesloten worden.

Deze waarschuwing kan ook het gevolg zijn doordat het pand leegstaand (onbewoond) zou zijn. Indien dit het geval is vragen wij u om dit zo snel mogelijk mee te delen aan onze diensten Planning of Contact Center (contacteer ista, klik hier).

2. Vermoeden probleem met de mengkraan:

Bij deze waarschuwing is er een vermoeden dat er koud water in het warmwatercircuit terecht komt waardoor er een fluctuerend verbruik kan vastgesteld worden. Hiervoor adviseren wij om een Ballstop-kogelklep te laten installeren door ISTA met een geïntegreerde anti-retourklep.

Heel wat bewoners plaatsen mengkranen van slechte kwaliteit. Met de software van onze E+W Analyzer kunnen deze problemen met mengkranen voortaan worden gedetecteerd, maar het is natuurlijk beter om dergelijke problemen te voorkomen door antiretourkleppen te installeren.

De BALLSTOP-kogelkleppen met geïntegreerde anti-retourklep die worden aanbevolen door ista, bestaan uit twee delen: een afsluitklep met kogel en een anti-retourklep. Door die dubbele functie kunnen de kleppen snel worden geïnstalleerd en nemen ze minder plaats in.

• De geruisloze BALLSTOP-klep garandeert een miniem drukverlies en een optimale werking.
    • De specifieke montage van de klep zorgt ervoor dat onzuiverheden in het water en afzetting die kan worden gevormd na een langdurige inactiviteit, zich slechts in geringe mate kunnen vastzetten op de schuivende delen.